MANDATA - ΜΑΝΤΑΤΑ

Άνδρας οδηγεί 200 χιλιόμετρα για να σώσει τη ζωή ενός σκύλου από ευθανασία

Άνδρας οδηγεί 200 χιλιόμετρα για να σώσει τη ζωή ενός σκύλου από ευθανασία

Άνδρας οδηγεί 200 χιλιόμετρα για να σώσει τη ζωή ενός σκύλου από ευθανασία

A+ A-

 

Ο Royce βρέθηκε να ζει αδέσποτος στο Μαϊάμι της Φλόριντα και τον πήρε ένα τοπικό καταφύγιο.

Ήταν μελανιασμένος και κομμένος όταν τον βρήκαν για πρώτη φορά, και ήταν φανερό ότι είχε ήδη περάσει πολλά στη σύντομη ζωή του. Λίγο καιρό αφότου έφτασε στο καταφύγιο, ο Royce υιοθετήθηκε, αλλά δυστυχώς σύντομα επιστράφηκε. Μετά από αυτό, ο Royce υιοθετήθηκε ξανά – και επιστράφηκε ξανά, όπως ακριβώς και πριν.

Η ιστορία του Royce

“Υποθέτω ότι υιοθετήθηκε επειδή έχει τόσο όμορφο πρόσωπο, αλλά δυστυχώς, μαζί με αυτό το πρόσωπο έρχεται και πολλή ενέργεια”, δήλωσε στο The Dodo ο David Sebba, ο νέος μπαμπάς του Royce. “Είναι πολύ παρορμητικός και εξαιρετικά έξυπνος. Αυτή είναι η συνταγή για έναν σκύλο που χρειάζεται πολλή επίβλεψη και όρια!”.

Αφού ο Royce επιστράφηκε για δεύτερη φορά, φάνηκε στο καταφύγιο ότι μπορεί να είναι “μη υιοθετήσιμος” και σύντομα κινδύνευσε να θανατωθεί. Ένας εθελοντής δημοσίευσε για τον Royce και την κατάστασή του στο Facebook τον Ιούλιο του 2017, ελπίζοντας ότι κάποιος θα έβλεπε την ανάρτηση και θα ήθελε να βοηθήσει – και ευτυχώς, η ανάρτηση βρήκε το δρόμο της στο feed του Sebba.

 

“Έχει αυτό το φυσικό χαμόγελο που μου έκανε πραγματικά εντύπωση”, δήλωσε ο Sebba. “Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Ήξερα ότι ως σκύλος που επέστρεψε οι πιθανότητες να ξαναβγεί έξω ήταν λίγες, οπότε πήρα την απόφαση να τον προσθέσω στην οικογένειά μας”.

Ακόμα και όταν ο Sebba πήρε την απόφαση να προσθέσει τον Royce στην οικογένειά του, αυτό ήταν ακόμα πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Ο Royce βρισκόταν σε ένα καταφύγιο στο Μαϊάμι, ενώ ο Sebba ζούσε στο Ορλάντο – ώρες μακριά. Ο Sebba ήταν αποφασισμένος, όμως, οπότε τηλεφώνησε στο καταφύγιο και τους ζήτησε να κρατήσουν τον Royce, και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του και οδήγησε περισσότερα από 200 μίλια για να συναντήσει το νεότερο μέλος της οικογένειάς του.

“Θυμάμαι ότι ανησυχούσα ότι δεν θα τα κατάφερνα πριν κλείσουν”, είπε ο Sebba.

Ευτυχώς, ο Sebba έφτασε εγκαίρως και ένας εθελοντής τον πήγε στο πίσω μέρος για να γνωρίσει για πρώτη φορά τον Royce.

Η ζωή στο καταφύγιο ήταν λίγο αγχωτική για τον Royce, όπως είναι για πολλά σκυλιά, και ήταν τόσο ενθουσιασμένος που μπορούσε να βγει από το κυνοκομείο του και να τρέξει έξω. Δεν μπορούσε να σταματήσει να μυρίζει ό,τι έβρισκε μπροστά του, και ο Sebba ήταν τόσο ενθουσιασμένος που μπόρεσε να τον πάρει στο σπίτι του και να του δώσει μια ζωή όπου δεν θα χρειαζόταν ποτέ ξανά να είναι αγχωμένος ή ανήσυχος.

Ο Sebba επισημοποίησε την υιοθεσία και φόρτωσε τον Royce στο αυτοκίνητό του. Στη μακρά διαδρομή προς το νέο του σπίτι, ο Royce δεν μπορούσε να σταματήσει να βηματίζει μπρος-πίσω στο αυτοκίνητο. Αφού είχε υιοθετηθεί και επιστραφεί τόσες πολλές φορές, φαινόταν ανήσυχος για το πού θα τον πήγαιναν αυτή τη φορά. Τελικά, έφτασαν στο σπίτι τους στο Ορλάντο – και ενώ ο Sebba δεν είχε πει ακριβώς στη γυναίκα του ότι επρόκειτο να υιοθετήσει τον Royce, εκείνη τον ερωτεύτηκε αμέσως μόλις τον είδε και ήταν ενθουσιασμένη που τον καλωσόρισε στην οικογένεια.

“Όταν μπήκε για πρώτη φορά μέσα, βρήκε αμέσως μια μπάλα του τένις με την οποία έπαιζε ο άλλος σκύλος μας και έτρεξε [παντού] στο σπίτι μας σαν τρελός”, δήλωσε ο Sebba. “Η γυναίκα μου δεν ήξερε ότι θα έπαιρνα τον Royce και θυμάμαι ότι δάκρυσε στη σκέψη ότι η μπάλα του τένις μπορεί να ήταν το πρώτο του παιχνίδι”.

Ενώ ο Royce εγκαταστάθηκε στο νέο του σπίτι όμορφα από τις περισσότερες απόψεις, υπήρχε ένα μεγάλο πρόβλημα που ο πατέρας του δεν είχε προβλέψει – ο Royce δεν καταλάβαινε πώς να αλληλεπιδρά σωστά με τις γάτες της οικογένειας και ήταν λίγο υπερβολικά συγκεντρωμένος στο να προσπαθεί να παίζει συνέχεια μαζί τους. Ο Sebba φοβόταν ότι ο Royce θα μπορούσε κατά λάθος να βλάψει τις γάτες και δεν ήταν σίγουρος τι να κάνει, αλλά τελικά του ήρθε η καλύτερη ιδέα.

Η μητέρα του Sebba ζούσε μόνη της στο Ορλάντο και ο Sebba σκέφτηκε ότι θα ήταν ωραίο για εκείνη να έχει έναν σύντροφο να της κρατάει συντροφιά. Αποφάσισε να επανατοποθετήσει τον Royce μαζί της, και μέχρι στιγμής, το ζευγάρωμα έχει λειτουργήσει θαυμάσια.

Η μητέρα του Sebba και ο Royce είναι πλέον απίστευτα δεμένοι και τους αρέσει να κάνουν τα πάντα μαζί. Αν και ο Royce έχει πολλή ενέργεια, το αγαπημένο του πράγμα στον κόσμο είναι να κουλουριάζεται στον καναπέ με τη νέα του μαμά, και φαίνεται να αισθάνεται επιτέλους ασφαλής και σίγουρος τώρα που έχει ένα αγαπημένο και παντοτινό σπίτι.

“Λατρεύει τις βόλτες, αλλά κυρίως θέλει απλά να βρίσκεται στον κλιματισμό με γεμάτη κοιλιά και έναν ωραίο καναπέ και έναν άνθρωπο δίπλα του”, δήλωσε ο Sebba. “Είμαι τόσο χαρούμενος που μπόρεσα να κρατήσω την υπόσχεσή μου σε αυτόν και είμαι τόσο τυχερός που η μαμά μου και αυτός τα πάνε καλά μαζί στο βαθμό που τα πάνε. Παρά το γεγονός ότι δεν είμαι καθημερινά κοντά του, τον σκέφτομαι όλη την ώρα και πόσο πολύ έχει αλλάξει τη ζωή μου μέσα από την ανθεκτικότητά του παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε”.



ΠΗΓΗ: maleviziotis.gr