MANDATA - ΜΑΝΤΑΤΑ

Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο τα αδήλωτα όπλα στην Ελλάδα

Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο τα αδήλωτα όπλα στην Ελλάδα

Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο τα αδήλωτα όπλα στην Ελλάδα

A+ A-

 

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει γεμίσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι ένα στα δύο όπλα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι αδήλωτο στις Αρχές και κατά συνέπεια παράνομο.

Τα περισσότερα εξ αυτών προέρχονται κυρίως από χώρες των Βαλκανίων και διακινούνται ανά την επικράτεια και κυρίως στην Αθήνα όπου δρουν πολλές συμμορίες αλλά και στην Κρήτη όπου υπάρχουν αρκετοί που εξακολουθούν να έχουν τη νοοτροπία πως… πρέπει να υπάρχει πάντα ένα όπλο μέσα στο σπίτι.

Υπολογίζεται ότι τα αδήλωτα όπλα στη χώρα μας αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, μεγάλο μέρος των οποίων είναι κυνηγετικές καραμπίνες που οι ιδιοκτήτες τους είτε δεν θέλουν να τις δηλώσουν και τις έχουν για αυτοπροστασία, είτε έχουν «ξεχάσει» να τις δηλώσουν. Θυμίζουμε ότι η άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, εκδίδεται από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένουμε και ισχύει για χρονικό διάστημα 10 χρόνων. Ακολούθως απαιτείται ανανέωση.



ΠΗΓΗ: skinews.gr