MANDATA - ΜΑΝΤΑΤΑ

Τουρισμός 2024: Ασφάλεια και προσιτές τιμές φέρνουν τους ταξιδιώτες από μακρινές αγορές στην Ευρώπη

Τουρισμός 2024: Ασφάλεια και προσιτές τιμές φέρνουν τους ταξιδιώτες από μακρινές αγορές στην Ευρώπη

Τουρισμός 2024: Ασφάλεια και προσιτές τιμές φέρνουν τους ταξιδιώτες από μακρινές αγορές στην Ευρώπη

A+ A-

 

Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για ταξίδια στην Ευρώπη από μακρινές αγορές το 2024, ωστόσο η πρόθεση των ταξιδιωτών να ταξιδέψουν σε αυτήν το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Αυτό προκύπτει από το πιο πρόσφατο Βαρόμετρο αγορών μακρινών αποστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων, ΕΤC και του Eurail BV, που βασίστηκε σε έρευνα στις αγορές της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, του Καναδά, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ν. Κορέας και των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε τα ακόλουθα...

Υψηλά επίπεδα αισιοδοξίας για ταξίδια στο εξωτερικό καταγράφονται για το 2024 στη Βραζιλία (76%), στην Αυστραλία (73%), στον Καναδά (72%) και στη Ν. Κορέα (71%).
Στις ΗΠΑ, η διάθεση για διεθνή ταξίδια παραμένει σταθερή με τα επίπεδα του 2023, με το 60% των ερωτηθέντων να εκφράζουν την επιθυμία τους να ταξιδέψουν.
Η Ιαπωνία σημειώνει μέτρια αύξηση (5%) στις απαντήσεις όσων σχεδιάζουν ταξίδι στο εξωτερικό, έναντι του 2023, παρόλ’ αυτά η πρόθεση παραμένει σχετικά χαμηλά στο 35%.
Η Κίνα είναι η μοναδική αγορά που η διάθεση για μακρινά ταξίδια παρουσιάζει μείωση (-41%), ωστόσο το 64% σχεδιάζει μακρινό ταξίδι το 2024.
Ανάμεσα σε όσους προτίθενται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το 2024, το 75% σκοπεύει να επισκεφθεί την Ευρώπη, με το υπόλοιπο 25% άλλες περιοχές.

Για όσους σκέφτονται να επισκεφθούν το 2024 την Ευρώπη, τα πρότυπα ασφάλειας είναι πρωταρχικός παράγοντας επιρροής για την επιλογή προορισμού, με το 45% των ερωτηθέντων να δίνει προτεραιότητα σε ένα ασφαλές ταξιδιωτικό περιβάλλον. Οι υψηλής ποιότητας υποδομές ακολουθούν στη δεύτερη θέση, με το 38% να τις θεωρούν απαραίτητες.

Τα γνωστά αξιοθέατα και οι προσιτές υπηρεσίες αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες για το 35% των ταξιδιωτών. Ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία προκρίνουν ιδιαίτερα την προσιτότητα των υπηρεσιών, ενώ οι ευχάριστες καιρικές συνθήκες των προορισμών θεωρούνται κρίσιμης σημασίας από το 31% του συνόλου των αγορών.

Οι Κορεάτες και οι Κινέζοι εμφανίζουν ισχυρή προτίμηση για προορισμούς που προστατεύουν την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά τους, σε ποσοστά 33% και 32% αντίστοιχα, ενδεικτικό της τάσης τους να προτιμούν προορισμούς που διατηρούν την αυθεντικότητά τους.

Ανάμεσα σε όσους επιλέγουν να μην ταξιδέψουν στην Ευρώπη το 2024, το 36% ανέφερε ως λόγο το υψηλό κόστος, και το 12% τον περιορισμένο χρόνο διακοπών.

Παρά τις προκλήσεις από την αύξηση του κόστους διακοπών και την ελκυστικότητα εναλλακτικών προορισμών, η Ευρώπη παραμένει βασικός προορισμός για τις μακρινές αγορές κατά το πρώτο τετράμηνο του 2024...

-Οι Κινέζοι (50%) και οι Βραζιλιάνοι (49%) επιδεικνύουν την ισχυρότερη διάθεση για ταξίδια στην Ευρώπη με την τάση αυτή να κυριαρχεί στις νεαρότερες ηλικίες και στα νοικοκυριά ανώτερων εισοδηματικών βαθμίδων.

-Η Αυστραλία και η Ν. Κορέα παρουσιάζουν μέτρια διάθεση για ταξίδια στην Ευρώπη, με το ποσοστό των προτιμήσεων για αυτή να ανέρχεται στο 40% για ταξίδια μέχρι τον Απρίλιο.

-Οι Καναδοί και οι Αμερικάνοι δείχνουν ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ευρώπη το 2024 όμως ο ενθουσιασμός τους τους πρώτους μήνες της χρονιάς είναι συγκρατημένος. Λιγότεροι από το ένα τρίτο από κάθε αγορά (28%) σχεδιάζουν ταξίδια στην Ευρώπη το πρώτο τετράμηνο.

-Αντίστοιχα, παρά την αύξηση της ταξιδιωτικής πρόθεσης των Κινέζων φέτος, το επίπεδο αισιοδοξίας τους για ταξίδια στην Ευρώπη το πρώτο τετράμηνο είναι μικρό, με μόλις το 14% να σκέφτονται να ταξιδέψουν σε αυτήν.

Οι διεθνείς ταξιδιώτες σκοπεύουν να επισκεφθούν κατά μέσο όρο τρεις Ευρωπαϊκές χώρες στη διάρκεια των διακοπών τους με το 58% να επιλέγει διακοπές διάρκειας 1-2 εβδομάδων και με τους Αυστραλούς να προγραμματίζουν ακόμη μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές (το 50% προγραμματίζει διακοπές άνω των 2 εβδομάδων).

Το 38% των ερωτηθέντων από όλες τις αγορές προτίθενται να δαπανήσουν πάνω από 200 ευρώ την ημέρα, ιδιαίτερα οι Κινέζοι (78%) και οι Βραζιλιάνοι (50%).

Η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογής ημερήσιου κόστους ανέρχεται σε 100-200 ευρώ και επιλέχθηκε από το 31% των ταξιδιωτών από μακρινές αγορές, ιδιαίτερα από τους Αυστραλούς (40%) και τους Νοτιοκορεάτες (42%). Μόλις το 21% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να δαπανήσει λιγότερα από 100 ευρώ την ημέρα, αν και σε αυτούς ανήκει το 36% των Καναδών.



ΠΗΓΗ: tornosnews.gr