MANDATA - ΜΑΝΤΑΤΑ

Τα resort έρχονται... στις πόλεις: Η νέα τάση στα Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία και πού οφείλεται

Τα resort έρχονται... στις πόλεις: Η νέα τάση στα Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία και πού οφείλεται

Τα resort έρχονται... στις πόλεις: Η νέα τάση στα Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία και πού οφείλεται

A+ A-

 

Ξενοδοχεία τύπου resort, τα οποία έχουν συνδυαστεί με παραθαλάσσιους ή ορεινούς προορισμούς, αναπτύσσονται όλο και πιο ραγδαία σε πόλεις καθώς οι έννοιες της εργασίας και της ξεκούρασης μετά την πανδημία έχουν υποστεί αλλαγές στην αντίληψη των ταξιδιωτών.

Τα δεδομένα έχουν αντιστραφεί μετά την πανδημία, καθώς η αντίληψη περί εμπειρίας και πολυτέλειας έχουν αλλάξει, με αποτέλεσμα, σήμερα, η πόλη να είναι πιο συντονισμένη με την πολυτέλεια καθώς επιδιώκει να προσαρμοστεί σε έναν νέο τρόπο ζωής, επισήμανε ο CEO της Minor Hotels, Dillip Rajakarier, μιλώντας κατά το Επενδυτικό Συνέδριο Atlantic Ocean Hotel Investor’s Summit που  πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στην Ισπανία.

Ο ίδιος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για μέρη στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το κόνσεπτ ξενοδοχείων, όπως είναι η Ρώμη, όμως υπογράμμισε ότι «δεν θα επενδύσουμε εάν δεν μπορέσουμε να ενσωματώσουμε τοπικές επιρροές».

Ωστόσο ένας από τους όρους της πολυτέλειας είναι ο χώρος. Ο επικεφαλής operations του Sani/Ikos Group, Alexander Schneider πρόσθεσε ότι τα δύο κόνσεπτ, resort και ξενοδοχείο πόλης, μπορούν να συνυπάρχουν επισημαίνοντας ότι «το μοντέλο μας απαιτεί χώρο, επομένως εάν βρίσκαμε 2.000 τ.μ. στο Λονδίνο, θα επενδύαμε εάν η τιμή ήταν καλή». Ο κ. Schneider πρόσθεσε ότι η εταιρία δίνει προτεραιότητα στη διατήρηση των Ελληνικών ριζών της ως ένα αυθεντικό τμήμα των ξενοδοχείων της.

Άλλο κριτήριο πολυτέλειας είναι το storytelling και η αυθεντικότητα, επισήμανε ο πρόεδρος και CEO της The Fladgate Partnership, ιδιοκτήτριας του The Yeatman στο Πόρτο, κ. Adrian Bridge. Το ξενοδοχείο μας, ανέφερε, θα συνεχίσει να λειτουργεί καλά με τους επισκέπτες νέας γενιάς που το επισκέπτονται για εργασία και αναψυχή. Όπως είπε, χαρακτηριστικά, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες που φημίζονται για τη διαμονή σύντομης διάρκειας, μετά την πανδημία διεύρυναν τη διάρκεια των διακοπών τους.



ΠΗΓΗ: tornos.gr