MANDATA - ΜΑΝΤΑΤΑ

Πούτιν: Η Ελλάδα έστειλε εκπρόσωπο στην τελετή ορκωμοσίας

Πούτιν: Η Ελλάδα έστειλε εκπρόσωπο στην τελετή ορκωμοσίας

Πούτιν: Η Ελλάδα έστειλε εκπρόσωπο στην τελετή ορκωμοσίας

A+ A-

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίστηκε σήμερα για μια νέα εξαετή θητεία στον προεδρικό θώκο της χώρας του, σε μια τελετή που μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μπορεί η Ελλάδα να στέλνει όπλα στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας, όμως σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο υπήρχε Έλληνας εκπρόσωπος στην σημερινή τελετή ορκωμοσίας του Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίστηκε σήμερα για μια νέα εξαετή θητεία στον προεδρικό θώκο της χώρας του, σε μια τελετή που μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, εκτός από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Σλοβακία και και την Γαλλία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε με διπλωμάτη πρώτης γραμμής σε μια προσπάθεια να «στηθούν» εκ νέου οι γέφυρες Ελλάδας - Ρωσίας. Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας που έχει ταυτιστεί με την Ευρώπη υπέρ της Ουκρανίας στον πόλεμο με την Ρωσία, δίνοντας ακόμη και εν κρυπτώ πολεμικό υλικό, έχει καταφέρει να γκρεμίσει τις παραδοσιακές διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ούτε οι ελάχιστες διπλωματικές σχέσεις.

Ωστόσο, με την παρουσία του διπλωμάτη στην ορκωμοσία του Βλ. Πούτιν, η Ελλάδα προσπαθεί να επαναφέρει ένα μίνιμουμ συνεννόησης και να «χτίσει» εκ νέου ελάχιστους διαύλους επικοινωνίας.



ΠΗΓΗ: neakriti.gr