MANDATA - ΜΑΝΤΑΤΑ

Σε αδιέξοδο ο Δήμος Ηρακλείου για τα χρέη των πολιτών – Οι λύσεις που προτείνονται (vid)

Σε αδιέξοδο ο Δήμος Ηρακλείου για τα χρέη των πολιτών – Οι λύσεις που προτείνονται (vid)

Σε αδιέξοδο ο Δήμος Ηρακλείου για τα χρέη των πολιτών – Οι λύσεις που προτείνονται (vid)

A+ A-

 

Μεταξύ άλλων, ζητείται επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων

Λύση στο αδιέξοδο χιλιάδων οφειλετών προς τον Δήμο Ηρακλείου αναζητεί η Λότζια, με τον Αλέξη Καλοκαιρινό να ζητά την τροποποίηση του πλαισίου ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών.

Προς την κατεύθυνση αυτή απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, περιγράφοντας το μέγεθος του προβλήματος, ζητώντας μεταξύ άλλων την επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων και δυνατότητα διαγραφής του συνόλου των προσαυξήσεων στην εφάπαξ εξόφληση της οφειλής.

 

Τα χρέη δημοτών προς τον Δήμο Ηρακλείου υπερβαίνουν τα 40 εκατομμύρια, με τον Αλέξη Καλοκαιρινό να προχωρά σε παρέμβαση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ζητώντας άμεση λύση στο ζήτημα που τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Με φόντο το οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδων δημοτών, ο Αλέξης Καλοκαιρινός τονίζει την ανάγκη τροποποίησης του πλαισίου ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς τους Δήμους.

Με επιστολή του προς τον Κώστα Χατζηδάκη, ο δήμαρχος Ηρακλείου περιέγραψε το ασφυκτικό πλαίσιο για τους πολίτες, ζητώντας νομοθετική παρέμβαση ώστε να υπάρξει, μεταξύ άλλων, επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων και δυνατότητα διαγραφής του συνόλου των προσαυξήσεων στην εφάπαξ εξόφληση της οφειλής.

Όπως σημειώνει ο Αλέξης Καλοκαιρινός, η αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί με τρόπο ορθολογικό και με κοινωνική ευαισθησία, ενώ ειδικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους μικρο-οφειλέτες θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα από την Πολιτεία.

 

 



ΠΗΓΗ: neakriti.gr